Dietetyk. Autorka artykułów naukowych i popularnonaukowych, wykładowca na konferencjach. Autorka książek „Wege. Dieta roślinna w praktyce” i „Wege rodzina. Dieta roślinna w praktyce” wydawnictwa PZWL.
Od ponad 7 lat prowadzi własną praktykę dietetyczną. Pracuje głównie z osobami ograniczającymi lub niespożywającymi produktów pochodzenia zwierzęcego z różnych względów. Swoją praktykę opiera na „evidence-based medicine” (medycynie opartej na faktach). Sama od lat stosuje dietę roślinną opartą na produktach nieprzetworzonych.
Prowadzi również platformę szkoleniową, bazę wiedzy, kanał na Youtubie i podcasty (dostępne na ITunes i Spotify).
• Dieta planetarna” II Kongres Exercise is Medicine, Warszawski Uniwersytet Medyczny, Warszawa 2019
• Dieta roślinna w różnych jednostkach chorobowych” Konferencja Polskiego Towarzystwa Studentów Farmacji UJ CM w Krakowie, Kraków 2019
• Dieta roślinna w chorobie Hashimoto”, I Konferencja Medyczna w Gdyni: Choroby autoimmunizacyjne i alergie towarzyszące, Gdynia 2019
• Monitorowanie pacjentów na diecie wegańskiej i wegetariańskiej” X Ogólnopolskiej Konferencji Dietetyki Congressus Dietetica 2019, Łódź 2019
• Dieta roślinna u dzieci”, I Międzynarodowy Kongres Polskiego Towarzystwa Medycyny Stylu Życia, Uniwersytet Medyczny, Warszawa 2019
• Dieta roślinna w czasie ciąży”, I Międzynarodowy Kongres Polskiego Towarzystwa Medycyny Stylu Życia, Warszawa 2019
• Dieta roślinna u osób starszych”, Konferencja “Dietetyka Gerontologiczna – Wyzwania i Szanse”, Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego, Poznań 2019
• Dieta wegańska w praktyce”, Szkoła Medyczna w Opolu – 2018
• Jak zbilansować dietę kobiety ciężarnej i karmiącej na diecie wegańskiej?”, IV Ogólnopolska Konferencja Standardy Leczenia Dietetycznego – Warszawa, 2018
• Zastosowanie diety roślinnej w leczeniu insulinooporności”, Kcalmar, 2018
• Diety roślinne w żywieniu niemowląt i małych dzieci”, I Konferencja Żywienie Niemowląt i Małych Dzieci w Praktyce, Łódź 2018
• Dieta wegetariańska w insulinooporności”, II Konferencja Insulinooporność Problem XXI Wieku – Warszawa, 2018
• Whole-food, plant-based dla każdego”, Uniwersytet Medyczny – SKN Medycyny Stylu Życia WUM – Warszawa, 2018
• Veggie World, Międzynarodowe Targi Roślinnego Stylu Życia – Warszawa, 2018
• Skuteczna diagnostyka w gabinecie dietetycznym, Food Forum – 2017
• Postępowanie dietetyczne we wrodzonych wadach metabolizmu – co dietetyk wiedzieć powinien? / Sekcja Wrodzonych Wad Metabolizmu Polskiego Towarzystwa Dietetyki – 2017
• Żywienie pacjentów z przewlekłą chorobą nerek / Gdański Uniwersytet Medyczny, Katedra Żywienia Klinicznego i Klinika Nefrologii, Transplantologii i Chorób Wewnętrznych – 2017
• Standardy gastroenterologiczne, hepatologiczne i żywieniowe w praktyce lekarza rodzinnego i pediatry / Instytut Pomnik Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie – 2017
• Warszawskie Dni Nauki O Żywieniu Człowieka – Warszawski Uniwersytet Medyczny – 2017
• Konferencja dietetyki sportowej / Akademia Dietetyki Sportowej – 2017
• Interpretacja parametrów biochemicznych w kontekście ryzyka chorób sercowo – naczyniowych / Lifeline Diag – 2017
• Gastroenterologia dziecięca, Żywienie i profilaktyka zdrowotna, Talk Show Praktyków / Walkowiak Jarosław – 2017
• Podstawy żywienia klinicznego w onkologii / Centrum Onkologii – Instytut im. Marii Skłodowskiej – Curie – 2017
• Evidence-Based Nutrition: The Problem of Proof / Jeffrey B. Blumberg / Today’s Dietitian – 2017
• Overview of the Nutritional and Health Attributes of Soy / Mark Messina / Today’s Dietitian – 2017
• Repetytorium z neurologii / Via Medica – 2017
• Polimorfizmy i zaburzenia metylacji w schorzeniach mózgu / Ewa Stachowska – 2017
• Cutting through the Cholesterol Confusion / The George Washington University – 2017
• Bariera krew-mózg-jelito. Implikacje terapeutyczne ze szczególnym uwzględnieniem probiotyków / Wojciech Marlicz – 2017
• Dietary Interventon for Type 2 Diabetes and its Complications/ Neal Barnard i Anne Bunner – 2016
• Zaawansowane terapie żywieniowe w autyzmie / Ewa Stachowska – 2017
• Żywienie w cukrzycy typu 1/ Medzone – 2016
• Rzadkie choroby metaboliczne/ Uniwersytet Rzeszowski – 2016
• Medyczne aspekty żywienia człowieka/ Uniwersytet Rzeszowski – 2016
• Medicine and Vegetarian Nutrition/ VegMed – 2016
• Dopamine, Diabetes and Dementria / Neal Barnard – 2016
• Zasady żywienia niemowląt i małych dzieci/ Instytut Pomnik Centrum Zdrowia Dziecka – 2016
• Nowości i kontrowersje w leczeniu nowotworów układu pokarmowego/ Via Medica – 2016
• Zostań mistrzem negocjacji/ Brian Tracy i Tatiana Mindewicz-Puacz – 2016
• Wyzwania i pułapki terapeutyczne w leczeniu zaburzeń odżywiania/ Instytut Psychiatrii i Neurologii – 2016
• Negocjacje w biznesie – Perswazja/ Dariusz Doliński i Akademia Negocjacji – 2016
• Żywienie w chorobach tarczycy/ Nutri Center – 2015
• Żywienie w chorobach autoimmunizacyjnych. Między koncepcjami patofizjologicznymi a evidence-based nutrition/ SKN Patofizjologii i Reumatologii Doświadczalnej – 2015
• Praktyczne aspekty diagnostyczne chorób w poradnictwie dietetycznym/ Paleta diet – 2015
• Szkolenie z zakresu żywienia kobiet w ciąży i małych dzieci/ Nutri Center – 2014
• Kompendium MBA/ Quest Change Managers – 2014
• Dietetyka sportowa/ Dietetycznie poprawni – 2014
• Sprzedaż transformacyjna / Quest Change Managers – 2014
• Neuroendokrynoimmunologia w medycynie / Wydział Biologii Uniwersytet Warszawski – 2013